Evacuarea victimelor din zone cu risc mediu(40º-60º) pentru salvatori
ABORDARE

-misiunea de salvare depinde foarte mult de tipul terenului și distanța până la cel mai apropiat punct de acces auto;

-este de recomandat ca pentru astfel de misiuni să se folosească tărgi ușoare cu posibilitatea de conectare a unor roți;

-numărul optim de salvatori pentru o singură victimă în stare gravă (evacuare de urgență pe targa) este 2-3 salvatori;

-se vor utiliza două corzi semi-statice, respectiv coarda de lucru și coarda de asigurare;

-este necesar ca pe coarda de lucru să se construiască un sistem de demultiplicare de forțe cu eficiență mare (se poate utiliza și sistemul în contrabalans);


   

Victima va fi evacuată pe targă cu ajutorul sistemului de demultiplicare de forțe, iar salvatorii care o asistă vor ajuta la ridicarea tărgii de pe sol, respectiv trecerea peste anumite obstacole întâlnite în cale. În situația în care se poate anexa o roată la targă (sau mai multe) atunci salvatorii vor ajuta doar la menținerea echilibrului tărgii.


 Salvatorii trebuie să fie foarte atenți în timpul salvării deoarece pe distanțe mai mari de 50m, datorită elasticității corzilor în situația blocării tărgii într-un obstacol (ex: rădăcină de copac), se poate crea efectul de praștie. Astfel, după deblocarea tărgii aceasta poate fi trasă în direcția înainte mai mulți metri, situație în care victima și salvatorii pot fi puși în pericol.


În situația în care salvatorii se confruntă cu o distanță de evacuare de până la 40 de metri se poate utiliza un sistem de demultiplicare de forțe raport 2:1 cu contrabalans pe fiecare coardă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *